סדנא לשבועות ב-4chef קניון ארנה





הוזמנתי לסדנת בישול לשבועות כאורחת של מועצת החלב ו-ששת הנחמד.

הסדנא הקיימה ב- 4chef בקניון ארנה והועברה ע"י שף חיים סולומון המקסים.





אם, כמוני גם אתם לא הייתם בטוחים בנוגע לקשר של חג שבועות למוצרי חלב הרי ההסברים של מועצת החלב:

1. במעמד הר סיני נצטוו בני ישראל לאכול בשר כשר, אך כשחזרו לבתיהם לא היו להם כלים כשרים ולכן אכלו רק דברי חלב.

2. משווים את התורה לחלב כי החלב הוא המזון היחיד שאפשר להתקיים ממנו לבדו. אם אדם אוכל לחם הוא נשאר צמא, אם ותה מיים – נשאר רעב. החלב מספק הן את הרעב והן את הצמא וכך גם התורה מספקת את הצמא ואת הרעב הרוחני של האדם.

בנוסף, החכמתי קצת בנוגע להסטוריה של מוצרי החלב:
הגבינה הינה מאכל עתיק במיוחד, שייצורו החל עוד בתקופה הפרהיסטורית, אי שם לפני כ-7000 שנה (פלוס-מינוס).
ייצור גבינה הומצא במרכז אסיה ובמזרח התיכון, ומשם התפשט לאירופה.
עוד בתקופה הרומית ייצור גבינה הפך לתהליך מתוחכם מאוד: ברחבי תחום האימפריה הרומית התפתחו טכניקות שונות ומגוונות לייצר את המאכל.
רבגוניות זו הגיעה לשיאה בזמן המהפכה התעשייתית.
הגבינה ידועה בעיקר כמאכל מונע רעב (וזה בזכות החלבונים שבה) וכמאכל רצוי למסעות ארוכים מפני שהיא יעילה כמזון בזכות ניידותה, זמינותה והכמויות של חלבון וסידן ושמן שיש בה.
גבינה יותר קלה וקומפקטית מחלב, וניתן לשמור אותה לפרקי זמן ארוכים.
בימי הביניים למדו הנזירים לחמם את הגבן וליישנו במערות וכתוצאה מכך החלו להכין גבינות רבות, כולל גבינות עובש.
בשנים האחרונות תחום הגבינות עולה ומתפתח בישראל והן הפכו לחלק בסיסי במטבח ובארוחה הישראלית

בסדנא הכנו מאכלים רבים שהכיף שבהם הוא קלות ההכנה וזמינות החומרים.
הסדנא התקיימה במטבח רחב ידיים, מצוחצח להפליא, מצוייד היטב ונוח.


השף חיים סולומון ניצח על הבישולים בידע רב, הכוונה ותשובה לכל שאלה- פשוט איש מקצוע משכמו ומעלה!

מצ"ב המנות האהובות עלי ביותר:


קיש פטריות וקיש בטטה כ"כ טעימים שמיד מיהרתי ורכשתי לעצמי תבנית מתאימה בשביל להכין קישים בבית:












קיש בטטה מבצק גבינה ועגבניות מיובשות:
המצרכים לבצק:
250 גר' קמח
100 גר' חמאה
100 גר' גבינה בולגרית
1 ביצה
2 כפות מים
כפית ממרח עגבניות מיובשות
אופן ההכנה: לשים במעבד מזון עד לקבלת בצק אחיד, מרדדים על תבנית נשלפת ומקררים

המצרכים למילוי:
3 בטטות בינוניות מקולפות ופרוסות לפרוסות של חצי ס"מ
1 גד-עז
2 כפות גבינת שמנת 30% גד
1 שמנת מתוקה
100 גר' גבינה בולגרית
100 גר' מוצרלה מגוררת
3 ביצים
1 כף קמח

אופן ההכנה:
מסדרים בטטות בתבנית נפרדת, מורחים שמן זית ואופים כ- 25 דק' בחום של 185 מעלות
מסדרים שכבת בטטה אפויה על הבצק, ואופים כ- 20 דק' ב- 160 מעלות
מערבבים בקערה ביצים, שמנת וגבינות, יוצקים לתבנית האפויה, מסדרים בטטות מעל, מתבלים במלח ופלפל

אופים כ- 40 דק' בחום של 160 מעלות


דג סלמון ברוטב גבינת עיזים ותרד, פשוט ללקק את התבנית!











מאפה סלמון גבינת עיזים, תרד וקרמבל מלוח:
המצרכים:
1ק"ג סלמון מנוקה מעצמות
3 בצלים קצוצים לקוביות
750 גר' עלי תרד
2 גלילי גבינת עיזים פרומעז
100 גר' חמאה
לחמניה לבנה/4 פרוסות לחם לבן (רצוי מאתמול)
2 כפות פרמז'ן מגורר
1 שמנת מתוקה
שמן זית
מלח
פלפל
3 שיני שום קצוצות

אופן ההכנה:
מטגנים בצל בחמאה
מוסיפים שום ומתבלים במלח ופלפל
ומוסיפים גבינת עיזים.

מערבבים יחד, ומוסיפים תרד קצוץ ומעט שמנת מתוקה.

חותכים את הדג לקוביות, ומתבלים במלח ופלפל

מערבבים את כל החומרים יחד (פרט ללחם ולפרמז'ן)
מסדרים מהתערובת בתבניות אישיות
מרסקים במעבד מזון את הלחם עד לקבלת פירורים, מוסיפים פרמז'ן ושמן זית
מפזרים מתערובת פירורי הלחם על הדגים ואופים כ- 15 דקות ב- 185 מעלות
מתבלים בלימון

סלט ירוק ברוטב שמנת (לא רק נראה טעים....)





סלט ירוק עם קרוטונים ברוטב קרם שמנת, סלק, גבינת פרמז'ן ומנצ'גו:
המצרכים:
1 ראש חסה ערבית
4 פרוסות עבות של חלה / לחם
1 גביע שמנת חמוצה
2 כפיות מיונז
מיץ מלימון אחד
שמן זית
מלח, פלפל
1 כף גבינת פרמז'ן
צרור פטרוזיליה קצוצה
3 שיני שום
2 סלקים אפויים

אופן ההכנה:
קרוטונים: חותכים לחם / חלה לקוביות, מתבלים בשמן זית, שום ופטרוזיליה
אופים בתנור עד להשחמה

רוטב: מערבבים בקערה שמנת חמוצה, מיונז, לימון, פרמז'ן, מלח ופלפל

סלט: חותכים גס את החסה
סמוך להגשה, מערבבים בעדינות את החסה עם הרוטב
מפזרים מעל קרוטונים וסלק חתוך לפרוסות, מקלפים מנצ'גו בעזרת קולפן ומגישים

קינוח יוגורט עם מלון





יוגורט מתובל בנענע עם מלון בתוספת קראנץ'
המצרכים:
4 גביעי יוגורט
3 כפות א.סוכר
מלון חתוך לקוביות
100 גר ברס
1 סוכר וניל
בננה או מנגו או כל פרי אחר
צרור נענע

אופן ההכנה:
מערבבים יוגורט עם סוכר וסוכר וניל.
מסדרים בכוס שקופה מלון יוגורט פרות ומפזרים ברס.אפשר להוסיף נענע קצוצה.

המתכונים באדיבות שף חיים סלומון.