מסעדת אתניקה

הרשומה הועברה מהבלוג הקודם   


בשבוע שעבר הוזמנתי ל"מסעדת אתניקה" כאורחת של "תפוז", משרד הפרסום "גיא אופק" והמסעדה עצמה.
המסעדה מצויה באיזור יוקרתי בהרצליה פיתוח- רחוב אריה שנקר 7.
כיאה למיקום, המסעדה גדולה ומרשימה ובעלת עיצוב יפה.




מנהל המקום מתאר את המסעדה כמסעדה אוריינטלית וכשרה שהוקמה בעקבות הרצון לחבר בין אוכל טוב, בשר משובח וכמה מטבחים אוריינטליים.
כמנות פתיחה הוגשו לשולחן לחמג`ון, סלטים מזרחיים שונים, חציל קלוי על טחינה, כבד קצוץ, סלט עלים, פוקצ`ות וחומוס עם בשר טחון.



למרות שבדר"כ אני לא מחובבות החומוס- נהניתי ממנו! ובניגוד לכך- הסלטים המזרחיים שבד"כ אני מאוד אוהבת- הפעם לא מצאו חן בעיני- הם היו עייפים וחלקם מבושלים יתר על המידה.
גם הכבד הקצוץ (מנה שבדר"כ אני שמחה להזמין במסעדות) לא היה מוצלח במיוחד.
כמנה עיקרית הזמנתי את האוסובוקו טלה.
המנה מאוד הרשימה במראה שלה, היא הוגשה על מצע פירה וירקות שורש מבושלים ברוטב יין אדום.
אך לצערי, באותה המידה שהמנה היתה מוצלחת במראה- כך היא היתה אכזבה בטעם-  המנה היתה קרה והפירה הוכן עם מחמאה, דבר שהורגש מאוד בטעמו. המנה הוחזרה למטבח.


במקום המנה המוחזרת הזמנתי סטייק אנטריקוט שהגיע עם קוביות צ`יפס ברוטב שום.
הסטייק היה עשוי טוב מאוד והצ`יפס היה נהדר!

לקינוח הוגשו : טרמיסו, מוס שוקולד וגלידת סורבה.

מכיוון שזוהי מסעדה בשרית כשרה הטרמיסו והמוס שוקולד היו פרווה והזכירו את הקינוחים המוגשים באולמות השמחות של שנות ה-80, לא משהו שהתגעגעתי אליו במיוחד...

גלידת הסורבה היתה מתוקה מדי והזכירה בטעמה תרכיז מיץ שמגישים בימי הולדת לילדים.


כל יום שישי באתניקה מכירת אוכל ביתי לפי משקל