טבעול משתפת פעולה עם ארז קומורובסקי

הרשומה הועברה מהבלוג הקודם 

   
מי לא מכיר את ארז? ארז אוהב לאפות לחם, וביום קיץ חם אוהב לארח גם!
ולמי שלא זיהה על מי אני כותבת, הרי שמדובר בארז קומורובסקי- השף המוכר מהמותג "לחם ארז".

ארז קומורובסקי חבר לחברת טבעול ויחד הם השיקו סדרת מוצרים בעלי ניחוח גלילי ולארוע השקת המוצרים הוזמנו מספר בלוגרים מתפוז להתארח בביתו של ארז קומורובסקי במתת.

בתחילה סירבתי בנימוס להצעה מאחר וכבר הייתי נוכחת בעבר באירוע של טבעול (גם כן מטעם תפוז) ואת דעתי עליהם כבר כתבתי (לינק)
 אך לאחר מחשבה נוספת דיברתי עם בצלאל ביום לפני והחלטתי להצטרף.

הנסיעה למתת עברה בנעימים ושמחתי לשבת (ולהכיר אישית) ליד שניים מקסימים- מוטי בר און בעל הבלוג אוכל מכל הלב (לינק) וחגית343 מנהלת פורום אוכל חלבי (לינק).
במתת פגשנו את ארז קומורובסקי, האיש והמותג, שאירח אותנו בביתו באופן נדיב ונעים.
הבית של ארז מעניין מאוד, בכל פינה ישנם רהיטים, כלים וחפצים נאים ומעניינים

אחת מהברכות (יש הרבה) המובילות לבית

מבט מחלון המרפסת אל הבוסתן

מטבח כפרי מרשים


אהיל מגלמים








במהלך הביקור נחשפנו לטעמים החדשים לבית טבעול (קציצות כרובית וגבינה עטופות בגרעיני חמנייה, קציצות עדשים כתומות, פלאפל עדשים שחורות, מטעמים מפרחי ברוקולי, מטעמי בטטה ועשבי תיבול ו- שניצלוני אדממה מפולי סויה).
אני אהבתי רק את המטעמים מפרחי ברוקולי.
(מאוחר יותר קיבלנו עם שליח הביתה את ה- קציצות עדשים כתומות ואת ה- קציצות כרובית וגבינה.
הילדים נתנו ביס בכל אחת מהקציצות ולא רצו לגעת בזה יותר).

לאחר טיול בבוסתן של ארז וטעימת המוצרים החדשים של טבעול התיישבנו אל מול שולחן ארוך וטעמנו ממעשה ידיו של ארז.
  
ארז הכין לנו שלוש מנות ולהלן המתכונים (העתקתי סיכומים מחגית מנהלת פורום אוכל לחלבי...)-

סלט טאבולה עם כרובית
החומרים-
ראש כרובית - לא מבושלת מגוררת בפומפיה או מגי`מיקס בפולסים
צרור פטרוזליה קצוצה דק
צרור נענע-קצוצה דק
3 לימונים סחוטים (אני הייתי מורידה שני לימונים, לדעתי זה יצא חמוץ בטירוף ולא הייתי מסוגלת לאכול)
פלפל לבן כתוש
מלח גס
שמן זית

הכנה:

כרובית קצוצה+פטרוזליה+ נענע
לקערה,

מוסיפים מלח גס
מיץ לימון
ושמן זית


עדשים שחורות וכרישה
חומרים:

4 קרישות קצוצות דק
1/2 ק"ג עדשים שחורים שהושרו 4 שע` במים
שמן זית
טיפה קינמון
טיפה מוסקט
מעט הל כתוב
פילפל לבן
מעט זרעוני כמון כתושים
זר שומר או שמיר
1 פילפל חריף ללא גרעינים

הכנה:

במחבת עמוקה לחמם ולהוסיף שמן זית
להביא את הכרישה למצב שקוף
להוסיף את העדשים
להוסיף מלח
שומר/שמיר
להוסיף את כל התבלינים הכתושים
להוסיף כוס מים
לכסות ולבשל 30-40 דק`

יצא מאוד מאוד טעים!
סלט ראשי סלרי
חומרים:

חומרים:
שמן זית
2 ראשי סלרי חתוך לקוביות 1 סמ` על 1 סמ`
1 בצל- קצוץ
1פלפל חריף ללא גרעינים
1 כף דבש
1/2 כוס יין לבן
מלח

הכנה:

לחמם מחבת ולהוסיף שמן זית
להוסיף את ראשי הסלרי הקצוצים
להוסיף את הבצל הקצוץ
להוסיף פלפל+ מלח
לבשל 10 דק`

להוסיף דבש
להוסיף יין לבן

לבשל עוד רבע שעה ולהגיש

לצערי לא טעמתי- לא הוכן מספיק, כשהגעתי לקחת המחבת היתה ריקה.
כנראה שזה היה מאוד טעים

לקינוח הוגשו לנו קערת ליצ`י ודובדבן וקערת קצפת.
רק בשביל זה היה שווה לי לבוא....


היה יום נחמד מאוד, הצפון נעים מאוד בתקופה הזו- סעו ותבלו!