חומוס צבר

הרשומה הועברה מהבלוג הקודם 

   
לפני כמה ימים ביקרתי בעיר הדרוזית דאלית אל כרמל באירוח שיזמו סלטי צבר ותפוז.
באירוח התארחתי בביתו של חוסם שאמי שבמסגרת אירוע בתים פתוחים של צבר יפתח את ביתו לציבור הרחב לאירוח וטעימות החודש. ההרשמה באתר צבר.
במהלך האירוח נחשפתי לטעמים החדשים אותם ישווקו צבר ולאנשים שעומדים מאחורי הטעמים האלו.
מדובר בעשרה אנשים מכל רחבי הארץ שהכנת חומוס זו האהבה הגדולה שלהם.

עשרת האנשים האלו  יפתחו בתיהם בפסטיבל החומוס הקרוב.
בעת האירוח הדגים לנו חוסם את הכנת החומוס-
בעלי עשוי עץ ומכתש עשוי אבן (שהיו שייכים לסבו וסבתו) כתש חוסם שיני שום, גרגירי חומוס שהושרו 24 שעות (לדברין יש להתחיל את ההשריה בבוקר על מנת שהשעות האחרונות של ההשרייה יהיו בטמפרטורת הלילה) ובושלו 4 שעות, טחינה (חוסם ממליץ על טחינת "הנסיך"), שמן זית, מיץ לימון ומלח.
לצפייה בסרטון בו מדגים חוסם שאמי הכנת חומוס מסורתית
סרטון פלאש
החומוס יצא מעולה! מומלץ לנסות בבית :-)
בימים רביעי וחמישי הבאים 27-28/07/2011 ,  יתקיים פסטיבל "מרחבא" של חברת צבר .
במסגרתו מזמינה אתכם צבר להתארח בבתיהם של עשרה מומחים לחומוס מרחבי הארץ, להכיר מקרוב את המשפחות והסיפורים וכמובן לנגב חומוס ותוספות נלוות..
 בכל בית הרכב מוזיקה שידאג להנעים את זמן המבקרים.
מספר המקומות מוגבל ולכן יש צורך בהרשמה דרך אתר האינטרנט של הפסטיבל
המחירים בפסטיבל:
15 ₪ למנת חומוס
17 ₪ למנת חומוס עם תוספת

אני ממליצה!
הכותבת היתה אורחת חברת צבר